توجه: اطلاعات این وبگاه به روز نمی شود و جنبه آرشیو دارد.

انجمن جغرافیا و برنامه ریزی روستایی ایران
جستجو
 
 برگزاری دوره های آموزشی  GIS , SPSS

برگزاری دوره های آموزشی GIS , SPSS

  شعبه انجمن علمی جغرافیا و برنامه ریزی روستایی دانشگاه فردوسی مشهد دوره های آموزشی زیر...

 گزارش سفر علمي  دانشجویان جغرافیا و برنامه ریزی روستایی دانشگاه فردوسی از روستاي  زیبای كنگ  شهرستان طرقبه و شاندیز

گزارش سفر علمي دانشجویان جغرافیا و برنامه ریزی روستایی دانشگاه فردوسی از روستاي زیبای كنگ شهرستان طرقبه و شاندیز

  سفر به روستای زیبای کنگ در تاریخ 27 اردیبهشت 94 به سرپرستی خانم دکتر خدیجه بوزرجمهری و...

اقامتگاه­های بوم گردی، فرصت ها، چالش­ها

اقامتگاه­های بوم گردی، فرصت ها، چالش­ها

  اقامتگاه­های بوم گردی، فرصت ها، چالش­ها خدیجه بوزرجمهری دانشیار گروه جغرافیای...

گزارش سفر علمی بازدید از جاذبه های گردشگری و طرح های هادی و بهسازی روستاهای گناباد

گزارش سفر علمی بازدید از جاذبه های گردشگری و طرح های هادی و بهسازی روستاهای گناباد

گزارش سفر علمی بازدید از جاذبه های گردشگری و طرح های هادی و بهسازی روستاهای گناباد 9و10 اریبهشت...

  •  برگزاری دوره های آموزشی  GIS , SPSS

    برگزاری دوره های آموزشی GIS , SPSS

  •  گزارش سفر علمي  دانشجویان جغرافیا و برنامه ریزی روستایی دانشگاه فردوسی از روستاي  زیبای كنگ  شهرستان طرقبه و شاندیز

    گزارش سفر علمي دانشجویان جغرافیا و برنامه ریزی روستایی دانشگاه فردوسی از روستاي زیبای كنگ ...

  • اقامتگاه­های بوم گردی، فرصت ها، چالش­ها

    اقامتگاه­های بوم گردی، فرصت ها، چالش­ها

  • گزارش سفر علمی بازدید از جاذبه های گردشگری و طرح های هادی و بهسازی روستاهای گناباد

    گزارش سفر علمی بازدید از جاذبه های گردشگری و طرح های هادی و بهسازی روستاهای گناباد

 
 

اساسنامه انجمن

 

سفر به روستای زیبای کنگ در تاریخ 27 اردیبهشت 94 به سرپرستی خانم دکتر خدیجه بوزرجمهری و همراهی اقای دکتر حمید شایان اساتید دانشگاه فردوسی و مشارکت دانشجویان مقاطع مختلف رشته جغرافیا و برنامه ریزی روستایی انجام گرفت. که لازم است از اقای نبی زاده دهیار محترم روستا و شورای محترم آقای نیکسیر کمال تشکر را به خاطر همراهی هایشان بنماییم. گرچه این روستا دارای قدمت زیادی است و معرفیت محلی و منطقه های وحتی ملی و گاهی حتی فراملی هم دارد، اما متاسفانه علی رغم بهره مندی از ظرفیت های معماری، تاریخی و طبیعی، از شرایط مناسب گردشگری برخوردار نیست. لذا از سوی ما دانشجویان جغرافیا و برنامه ریزی روستایی و براساس مشاهدات روستا گردی خود ، نقد ها و پیشنهادهایی را به شرح زیر ارائه کرده که انشالله بتواند موثر واقع شود و مشارکت خودمان را نیز در این راستا اعلام می داریم.

انتقادات

1.نبودن پاركينگ و فضای مناسب کافی براي پارك خودرو ها بویژه اتوبوس

2.نبودن سرويس هاي بهداشتي عمومی در روستا و وجود زباله ها در گوشه و کنار و داخل جوی ها و رودخانۀ روستا و کوچه پس کوچه های باریک که منظره ناخوشایندی را بعضا ایجاد کرده است که لایق یک روستا گردشگری نیست.

3.نبودن نماد يا ميدان يا زيبا نبودن ورودي روستا و عدم وجود تابلو های راهنمای کافی و مناسب و در شان این روستای تاریخی.

4.بافت فرسوده روستا و تخريب روز افزون بسياري از مساكن و نیز مهاجرت های فصلی صاحبان آنها و عدم توجه آنان به حفظ و بازسازی دیواره ها و درب خانه های متروکه که سبب نازیباشدن روستا شده و بعضا باعث مسدود شدن مسیر رفت آمد هایی نیز گردیده است، که ضرورت دارد به صاحبان آنها اخطار داده شود تا نسبت به بهسازي جداره ها و ریزش سنگ ها در مسیر عبور و مرور عمومی افدام کنند.

5.نيمه كاره يا ناتمام ماندن بسياري از مساكن نوسازي يا بهسازي شده كه ظاهر و شكل روستا را علاوه بر تغيير بافت، از زيبایی معماری با شکوه آن کاسته است و انگيزه گردشگران را براي ديدن دو باره روستا كاهش مي دهد.

6.نبودن راهنما يا علائم راهنمايي براي گردشگران در روستا كه بتوانند مسير حركت را پيدا كنند و در کوچه پس کوچه های روستا گم نشوند.

پيشنهادات

1.براي خانه ها و مساكن بهسازي شده بهتر است از نماي و مصالح بومی ازكاه و گل و پنجره هاي چوبي وسنتي استفاده شود یعنی ضمن توجه به مصالح بادوام و ترکیب آن با فناوری های جدید، الگوی معماری روستا نیز حفظ شود تا ازاین جاذبه مهم علاوه بر حفظ میراث فرهنگی روستا با قدمت چند هزار ساله آن، بتوان در توسعه گردشگری روستا هم استفاده شود.

2- نام گذاری کوچه های روستا با همان اسامی محلی و قدیمی که مورد استفاده مرم قرار می گیرد.

3- آماده کردن چند خانه روستایی با معماری بومی و لوازم و اثاثیه محلی به عنوان اقامتگاه برای گردشگران و پذیرایی از آنها با غذاهای محلی.

4. برپایی بازارچه های فصلی و دائم در روستا در ایام حاص جهت عرضه فراورده های محصولات کشاورزی، باغی و دامی و صنايع دستي و اطلاع رسانی کافی در این زمینه.

5.گسترش فعاليت هاي جنبی دیگر ازجمله پرورش زنبور عسل، پرورش ماهی، کارگاه های کوچک کمپوب و کنسرو و برگه های میوه، احیاء صنایع دستی و مشاغل قدیمی روستا.

6- جمع آوری عکسها، لباس های قدیمی، ابزار ها و وسایل کار و زندگی قدیم مردم روستا و تشویق مردم به هدیه کردن آنها و ایجاد یک نمایشگاه و موزه مردم شناسی در یکی از خانه های قدیمی روستا با همکاری ومشارکت مردم فرهنگ دوست روستا و سازمان میراث فرهنگی .

7.حفظ سنگ قبرهاي قديمي قبرستان روستا در یک مکان خاص.

8.جلوگيري از ساخت و سازهای متفاوت با معماری بومی روستا، مانند اقدامات سختگیرانه­ای که در روستاهای هدف گردشگری رویین اسفراین، ماسوله گیلان، ابیانۀ کاشان و کندوان آذربایجان و برخی دیگر از روستاهای کشور ..با جدیت ونظارت کامل میراث فرهنگی و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و مشارکت مردم بومی انجام می گیرد.

9.به دليل سيل خيز بودن منطقه و چوبی بودن ساختمانهای روستا و جلو گیری وکاهش خسارتهای مخاطراتی چون سیل و آتش سوزی و... ، دسترسی فوری به مركز مديريت بحران و گروه­های امداد با مشارکت و همکاری مردم از ضروريات است.

10- ایجاد رستوران و چای خانه های سنتی مناسب در داخل روستا و محل های استراحت برای گردشگران نیز از ضروریات است که با ارائه وام و تسهیلات لازم و تشویق مردم روستا یا سرمایه گذاران بیرونی امکان پذیر خواهد بود.